FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budimirova stranka: Uhićenje politički motivirano

Autor: rmav
SARAJEVO, 27. travnja 2013.(Hina) - Stranka pravde i povjerenja (SPP) na čijem je čelu predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir u subotu je osudila njegovo uhićenje uz tvrdnje kako je riječ o politički montiranom procesu.

U priopćenju koje je dostavljeno medijima u BiH predsjedništvo SPP-a tvrdi kako je Budimir zapravo priveden jer nije želio na protuzakonit način potpisati odluku o rekonstrukciji sadašnje federalne vlade.

"Trenutak u kojem je i kako je izvedena (policijska) akcija jasno govore kako je riječ o napadu na institucije Federacije BiH i izazivanje novog nereda u Federaciji BiH u čemu je možda imao utjecaja i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jer upravo njemu najviše i odgovara nered u Federaciji BiH s obzirom da nitko osim američkog veleposlanika u BiH (Patricka Moona) nije razotkrio Dodikovu politiku odlučivši sa njim više i ne komunicirati", stoji u priopćenju.

Iz Budimirove stranke poručju kako je on dokazao da je domoljub i ukoliko mu se nešto i stavlja na teret treba danas biti pušten braniti se sa slobode.

Iz SPP-a podsjećaju kako se Budimira navodno tereti da primanje mita od 47 tisuća konvertibilnih maraka (23,5 tisuća eura) dok se Dodika teretilo za pronevjeru 100 milijuna KM (50 milijuna eura) a nikada ga se nije privodilo, a slično je bilo i u slučaju optužbi na račun predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije ili predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙