FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bratušek s direktorom Gazproma razgovarala o Južnom toku

Autor: lfia
LJUBLJANA, 26. travnja 2013.(Hina) - Slovenska premijerka Alenka Bratušek razgovarala je u petak o projektu Južni tok s predsjednikom uprave ruskog Gazproma Aleksejem Millerom koji je posjetio Ljubljanu.

Bratušek je nakon zatvorenog sastanka s Millerom ekskluzivno za Slovenski radio rekla da će nova vlada napraviti sve da se nastave aktivnosti Gazproma sa slovenskim partnerima na realizaciji sporazuma koji je potpisan lani u vrijeme prijašnje vlade te da će se i dalje vrlo detaljno zanimati za tu investiciju.

Prema planovima slovenske i ruske strane, iz sporazuma koji je potpisan u studenom prošle godine, gradnja 270 kilometara trase plinovoda Južni tok kroz Sloveniju trebala bi početi 2015. godine, a računa se da bi radovi na cijelom projektu Južni tok trebali biti završeni 2017. Vrijednost projekta slovenskog dijela Južnog toka procjenjuje se na 1,1 milijardi eura.

Medijska nagađanja da se Gazprom zanima za kupnju slovenske naftne kompanije Petrol Bratušek je prokomentirala rekavši da o tome s Millerom nije bilo riječi.

Nova slovenska vlada namjerava idućih tjedana objaviti planove o prodaji nekoliko velikih tvrtki u većinskom vlasništvu države u sklopu privatizacije radi stabilizacije financijskog stanja, a prema navodima medija najviše se razmišlja o privatizaciji Petrola i Telekoma Slovenije.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙