FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Napredak" i "Prsten": U BiH se provjeravaju vrijednosti na kojima se temelji EU

Autor: rmav
SARAJEVO, 26. travnja 2013.(Hina) - Bosna i Hercegovina bila je i ostat će iznimno važna za cijelu regiju, a dokaz toj tvrdnji je da se njom sada svi bave ne bi li se pronašla rješenja za njenu kompliciranu situaciju i probleme s kojima se susreće, ocijenio je u petak predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić na konferenciji koju su u Sarajevu organizirali to društvo i udruga bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten" iz Zagreba.

Konferencija pod nazivom "Geoekonomski i geopolitički položaj BiH - pogled u budućnost" organizirana je s ciljem promicanja ideje o cjelovitoj i jedinstvenoj BiH, općeg dobra za sve narode koji u njoj žive te zalaganja za što bržu integraciju BiH u Europsku uniju.

"Ovdje su na ispitu dvije možda najveće ideje 20. stoljeća, ekumenizam i dijalog" kazao je Topić.

Konstatirao je kako je opstanak i budućnost BiH kao složene multietničke zemlje od temeljnog interesa za cijeli europski kontinent.

"Ako nije moguća BiH, onda nije moguća ni EU", kazao je Topić, a s njim se suglasio i predsjednik "Prstena" Ivan Lovrinović koji je kazao kako se održivost ideje ujedinjene Europe dokazuje upravo na primjeru BiH.

Unatoč katastrofičnim opisima stanja u BiH Franjo Topić smatra kako je ono ipak bolje nego što se to na prvi pogled čini, a posebice u usporedbi s nekim drugim državama jugoistoka Europe.

Kazao je kako je zbog činjenice da je BiH i danas mjesto susreta različitih nacija i raskrižje velikih religija iznimno važno graditi dobre odnose među ljudima koji u njoj žive.

"Veoma je važno da mi ovdje u BiH činimo sve da nam bude što je moguće bolje, prije svega na planu ljudskih odnosa, a onda i svega ostalog", kazao je Topić.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙