FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Časopis People proglasio je glumicu Gwyneth Paltrow najljepšom ženom na svijetu za 2013. godinu. Četrdesetogodišnja glumica, dobitnica Oscara, kaže da svoj izgled duguje vježbanju pet dana tjedno. "Zbog toga izgledam mlađe i osjećam se snažnije", rekla je Paltrow za People. Ovo je četvrti put da se Paltrow našla na popisu najljepših žena svijeta Peoplea, ali je prvi put da je proglašena najljepšom. Gwyneth Paltrow je udata za Chrisa Martina, frontmana grupe Coldplay s kojim ima dvoje djece, osmogodišnju Apple i sedmogodišnjeg Mosesa.

AMSTERDAM

Nizozemska će sljedećeg tjedna dobiti prvog kralja nakon više od 120 godina kada Willem-Alexander naslijedi na prijestolju svoju majku kraljicu Beatrix i on će biti moderan vladar, ali s nešto manje utjecaja. Kraljičin dan, 30. travnja, je blagdan kada se Nizozemci oblače u kraljevsku narančastu boju i provode se na ulicama od zore do kasno u noć. Ove godine na taj će dan biti ustoličen Willem-Alexander, najstariji sin kraljice Beatrix (75), koji će preuzeti dužnost kao prvi moderni nizozemski vladar bez formalne političke uloge. Tri dana ranije navršit će 46 godina. Nizozemska kraljevska obitelj nema krunidbu jer ne postoji državna crkva pa nema tko staviti krunu na glavu budućeg suverena.

PARIZ

Protiv francuskog izdavača tabloida Closer pokrenuta je istraga jer je objavom fotografija vojvotkinje od Cambridgea u toplesu prekršio njezino pravo na privatnost, rekao je u srijedu izvor iz francuskog pravosuđa. Časopis Closer, koji sočnim reportažama prati poznate i slavne, objavio je lani u rujnu seriju fotografija vojvotkinje u toplesu na odmoru na jugu Francuske, što je razjarilo veliki dio britanske javnosti. Petnaestak fotografija prikazuje Kate Middleton i njezina supruga princa Williama kako se sunčaju na terasi, a na nekoliko snimaka vojvotkinja je u toplesu. Fotograf koji je prošlog ljeta napravio fotografije vojvotkinje te regionalni dnevnik La Provence koji je objavio fotografije s istog odmora također su pod istragom, što je u Francuskoj posljednji korak prije podizanja optužnice, kazao je izvor.

WASHINGTON

Američki predsjednik Barack Obama ima dobar prijedlog za roditelje buntovnih tinejdžera koji razmišljaju o tetovaži, a nedavno ga je podijelio s televizijskim gledateljima. Obama je otkrio u NBC-jevoj emisiji "Today" strategiju koju koristi sa svojom suprugom Michelle kako njihovim kćerima ne bi palo na pamet da naprave tetovaže. "Rekli smo kćerima: 'Ako se ikada odlučite istetovirati onda ćemo mama i ja napraviti istu tetovažu na istom mjestu i objavit ćemo to na YouTubeu kao obiteljsku tetovažu'", kazao je Obama. "Naše je mišljenje da bi ih to moglo odvratiti od razmišljanja da je to dobar način buntovništva", dodao je on.

LONDON

Dvostruki oskarovac, redatelj Ang Lee, australska glumica Nicole Kidman i austrijski glumac Christopher Waltz bit će u deveteročlanom žiriju ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, objavili su u srijedu organizatori. Ocjenjivački sud na čelu s trostrukim dobitnikom Oscara Stevenom Spielbergom odlučivat će o dobitnicima nagrada 26. svibnja kada se prikažu svi filmovi u konkurenciji jednog od najvažnijih filmskih festivala na svijetu. Tajvanac Lee svog je drugog Oscara za režiju dobio ove godine za film "Pijev život", Waltz je ove godine nagrađen Oscarom za mušku sporednu ulogu za film "Odbjegli Django" dok je Kidman nagradu Američke akademije dobila 2002. za film "Sati".

LOS ANGELES

Američki glumac i Oscarom nagrađeni redatelj Ben Affleck planira sljedeći tjedan živjeti sa samo 1,5 dolarom (8,75 kuna) na dan u sklopu kampanje skretanja pozornosti na život u siromaštvu "Live Below the Line", javlja Fox News. Affleck, koji je nedavno dobio Oscara za "Argo", namanje pet dana namjerava svoje troškove za hranu i piće svesti na 1,5 dolar po danu, što je u SAD-u statistička granica krajnjeg siromaštva. "Live Below the Line" je program globalnog projekta za iskorjenjivanje siromaštva, a kampanja za skretanje pozornosti na život u siromaštvu trajat će od 29. travnja do 3. svibnja. "U svijetu 1,4 milijarde ljudi živi s manje od dolara i pol na dan. Pridružujem se ovoj kampanji u ime istočnog Konga. Hoćete li i vi?", napisao je Affleck na Twitteru.

NEW DELHI

Policija na sjeveru Indije objavila je u srijedu da je uhitila 47-godišnjeg muškarca koji je na Facebooku ugovorio prodaju unuka, dojenčeta, poslovnom čovjeku za 640 eura. Feroz Khan, stanovnik Ludhiane, u Pendjabu, optužen je za otmicu unuka neposredno nakon što je njegova kći rodila u travnju. Zatražio je potom pomoć dvojice posrednika koji rade u rodilištu, a koji su kontaktirali kupca na Facebooku i zaključili prodaju. "Sva trojica su uhićena i ispitat ćemo poslovnog čovjeka koji je platio za kupovinu dojenčeta", kazao je dužnosnik policije u Ludhiani Satish Malhotra. Taj se grad nalazi 300 km od Delhija.

WASHINGTON

Najtraženiji američki kriminalac, pedofil Eric Justin Toth, uhićen je u Nikaragvi nakon petogodišnjeg bijega pošto ga je prepoznala jedna američka turistkinja, piše u srijedu Washington Post. Toth (31) s tom se neimenovanom turistkinjom, koja je u Nikaragvi bila na odmoru, sastao 18. travnja u vezi neke "društvene obaveze", kako piše Post pozivajući se na izvore u FBI-u. Ona ga je prepoznala iz medijskih izvještaja i o tome obavijestila vlasti. Policija u Nikaragvi ga je uhitila u subotu i odmah je izručen Sjedinjenim Državama. Njegovim uhićenjem završena je petogodišnja potjera za čovjekom koji je prošle godine zamijenio Osamu bin Ladena na FBI-evoj listi deset najtraženijih kriminalaca.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙