FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: sučeljavanje nekoliko kandidata za gradonačelnika

Autor: zjur
SPLIT, 23. travnja 2013. (Hina) - U organizaciji Udruge Benedikt, a u sklopu Vidik Festa, danas je u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održano sučeljavanje kandidata za gradonačelnike u kojem su sudjelovali Hrvoje Tomasović (HDSSD), Ivan Bajamonti Tadinac (Lista spasa), Pero Vućica (HRAST), Ivo Baldasar (SDP), Marijo Popović (HSP) i nezavisna kandidatkinja Anđelka Visković.

Tijekom razgovora o programima Tomasović (HDSSD) je sjeo u publiku ne želeći otkriti svoj program. Iz publike je rekao: "Moje su ideje krali i neću govoriti o programu prije nedjelje, kada ću ga javno obznaniti. Zato ovom prilikom pozivam građane da u nedjelju u podne dođu u Gradsko kazalište mladih i čuju o kakvom se programu radi. Moj je program originalan, a ne kao dosad izloženi. Svi su isti", rekao je Tomasović.

Baldasar (SDP) je upozorio na teško financijsko stanje grada, koji je na samome dnu, no srećom po zakonu ne može bankrotirati. Dodao je da će broj nezaposlenih uskoro dostići rekordnih 28.000. "To je ono s čime se moramo suočiti i pričati o gospodarskim temama", rekao je Baldasar.

Nezavisna kandidatkinja Visković rekla je da će upravo zbog važnosti svakoga radnog mjesta s gospodarstvenicima uspostaviti partnerski odnos.

Za teško stanje u Splitu Popović (HSP) je okrivio političke elite koje su bile na čelu grada, ističući kako mladima treba pružiti više prilike.

Kandidate za gradonačelnika netko je iz publike pitao bi li se odrekli vijećničke naknade, na što su svi kandidati, osim Popovića (HSP), rekli da bi to "proizvelo kontraefekt" i predložili da se to pitanje riješi zakonom ili referendumom. Tomasović (HDSSD) je podsjetio da je bio udaljavan sa sjednica Gradskog vijeća i da je upravo njegova stranka otkrila prenamjenu novca za Karepovac.

"Da smo pravna država, već je netko za taj Karepovac trebao odgovarati. Unatoč svemu, zbog jednog skidam kapu Željku Kerumu, a to je Zapadna obala. Ukrao je novac, napravio sve ispred svog hotela, ali sve to nema veze jer i za sto godina ostaje Splićanima", istaknuo je Tomasović.

(Hina) xzjur ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙