FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Poznati boy band 'Backstreet Boys' obilježio je 20. godišnjicu postojanja dobivši svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu. Otkrivanju zvijezde na poznatom Hollywood Boulevardu prisustvovali su svi članovi banda A.J. McLean (35), Howie Dorough (39), Kevin Richardson (40), Nick Carter (33) i Brian Littrell (38), članovi njihovih obitelji, najbliži prijatelji, ali i brojni obožavatelji. Došao je i poznati producent Max Martin koji ih je stvorio. "Backstreet se vraćaju. Velika je čast dobiti svoju zvijezdu. Svi smo oduševljeni," kazao je Nick Carter najavivši novi album i skori odlazak na veliku turneju u Kinu. "Ovo je veliki dan za sve nas. U trenutku kada slavimo 20 godina našeg okupljanja dobili su smo zvijezdu na Stazi slavnih," dodao je Brian Littrell.

PARIZ

Američka glumica Kim Novak (80) bit će počasna gošća ovogodišnjeg 66. Filmskog festivala u Cannesu tijekom kojega će biti prikazana restaurirana filmska kopija "Vrtoglavice", klasika Alfreda Hitchcocka iz 1958., objavili su organizatori festivala. Glumica će 26. svibnja sudjelovati i u svečanosti zatvaranja Festivala kada će uručiti jednu od nagrada. Impresivna psihološka triler drama "Vrtoglavica" 1959. godine nominirana je za Oscara za najbolji zvuk te za scenografiju, a 1958. film je nagrađen na Međunarodnome filmskom festivalu u San Sebastianu. Smatra se najuspjelijim i najutjecajnijim filmom majstora horora i trilera Alfreda Hitchcocka.

RIJAD

Vojna pilotkinja koju je Eritreja poslala u Saudijsku Arabiju da vrati borbeni zrakoplov kojim su dvojica kolega pobjegla i zatražila azil, i sama je dezertirala, objavili su u ponedjeljak saudijski mediji. Pilotkinja u činu kapetana rekla je vlastima u pokrajini Jizan da se ne želi vratiti u tu istočnoafričku zemlju u kojoj je na snazi jednostranački sustav, nema neovisnih medija, a u zatvorima je oko 10.000 političkih zatvorenika , prenosi Arab News. Zrakoplov se u Saudijskoj Arabiji nalazi od kolovoza kada su dva pilota promijenila rutu, sletjela u kraljevinu i zatražila azil.

MADRID

Službeni podaci pokazuju da je broj stanovnika Španjolske pao prošle godine po prvi put od '40-ih godina prošloga stoljeća nakon što su imigranti pobjegli pred krizom koja je povećala nezaposlenost. Broj stanovnika pao je za 206.000 na 47,1 milijun, priopćio je u ponedjeljak Nacionalni institut za statistiku. Ta brojka održava pad broja registriranih stranih građana. Ovo je prvi put da je zabilježen pad broja stanovnika u službenim podacima od 1946. godine, iako su se do 1998. podaci objavljivali otprilike svakih deset godina, a ne jednom godišnje.

CANBERRA

Australska rock pjevačica Chrissy Amphlett koja je predvodila grupu Divinyls poznatu po svjetskom megahitu "I Touch Myself" umrla u dobi od 53 godine nakon borbe s rakom dojke i multiplom sklerozom. Njezin suprug i bivši bubnjar Divinylsa Charley Drayton kazao je da je Amphlett umrla u snu, okružena dragim prijateljima i obitelji. Amphlett, koja je osnovala Divinylse 1980. u Sydneyju, bila je poznata po svom hrapavom glasu i scenskom odijevanju u školsku odoru i mrežaste čarape. Divinylsi su snimili pet studijskih albuma do 1996., a najveći su uspjeh ostvarili 1991. hitom "I Touch Myself" koji je bio na vrhu ljestvica u Australiji, SAD-u i Britaniji.

SALZBURG

Španjolski napadač austrijskog prvoligaša Salzburga Jonathan Soriano imao je izuzetnu subotu kada je prisustvovao rođenju kćeri, a onda na utakmici zabio tri gola. Prije podne je, Soriano, najbolji strijelac kluba ove sezone, bio u bolnici gdje je prisustvovao rođenju svog trećeg djeteta, kćerke Abril. Nakon porođaja jedan je prijatelj poslao mobitelom poruku glasnogovorniku kluba Christianu Kircheru: "Gospođica je tu, mi smo na putu prema stadionu. Reci treneru da bi Jonny volio igrati ako može", piše u ponedjeljak dnevnik "Salzburger Nachrichten". Tada je bilo 18,53 sati i susret između Salzburga, drugoplasiranog u austrijskom prvenstvu iza Austria Wien, i Wolfsberga je bio u 23. minuti. Soriano je ušao u igru na početku drugog poluvremena dok je rezultat bio 2-2. Tada je zabio svoj 23., 24. i 25. gol ove sezone za pobjedu od 6-2 Salzburga, koji sada zaostaje šest bodova iza Austrie, šest kola prije kraja prvenstva.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙