FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam pršuta Sinj 2013.

Autor: rsin
SINJ, 19. travnja 2013. (Hina) - Osmi sajam pršuta "Sinj 2013." počeo je danas ocjenjivanjem 20 pršuta, koje su prijavile tvrtke i mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva za natjecanje.

Kvalitetu, izgled i okus pršuta ocjenjuje komisija kojoj je na čelu prof. dr. Mirko Gugić, a sutra, drugoga dana, 60-tak izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine predstavit će, i široj publici, svoje autohtone proizvode.

Sajam se održava u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, pod pokoroviteljstvom predsjednika RH. Kao i prijašnjih godina, pored promotivne i ocjenjivačke komponente, sajam će imati revijalni i edukativni karakter, pa će se proizvođači i posjetitelji moći informirati na predavanjima o proizvodnji i plasmanu suhomesnatih proizvoda poput dalmatinskog pršuta, o zaštiti autohtonih proizvoda i oznakama kvalitete, uvođenju standarda, o modelima udruživanja, tržištu, trendovima, mogućnostima kooperacije s uzgajivačima svinja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticaja i financiranja.

U sklopu Sajma će se organizirati sastanci Udruge proizvođača pršuta, uzgajivača svinja, predstavnika trgovačkih lanaca, hotelijera.

Tijekom Sajma zainteresirani proizvođači moći će poslušati prezentaciju «Klastera proizvođača trajnih suhomesnatih proizvoda» koji bi pokrivao područje cijele Republike Hrvatske, a čija bi funkcija trebala biti osnaživanje, povezanost i razvoj proizvođača, te promocija, marketing i zaštita proizvoda i izlazak na EU tržište.

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan danas je posjetio Sajam i najavio mogućnost otvaranja hale za održavanje sajmova na Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

Izložbeni dio sajma i kulturno umjetnički program odvijat će se u sinjskoj športskoj dvorani.

(Hina) xrsin yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙