FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadru za vikend 20-ak stranih turističkih novinara zbog Zlatne penkale

Autor: tmis
ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - Više od 20 stranih novinara specijaliziranih za turizam i putovanja iz 14 zemalja Europe i svijeta boravit će ovog vikenda, 19. do 21. travnja, u Zadru gdje će im u subotu, 20. travnja, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodijeliti nagrade "Zlatna penkala" za njihov doprinos u promociji Hrvatske na stranim tržištima, najavili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Nagradu "Zlatna penkala" HTZ ove godine stranim novinarima dodjeljuje devetu godinu za redom za njihove objave o hrvatskom turizmu u protekloj godini nastale kao rezultat studijskih putovanja po Hrvatskoj i u kojima su strani autori prepoznali i na izniman način prenijeli svojoj publici autentičnost, tradiciju i 'dušu' Hrvatske.

Kandidate za nagrade nominiraju predstavništva i ispostave HTZ-a u svijetu u dvije kategorije, za najbolji tiskani materijal te najbolju TV ili radijsku emisiju.

Ove godine za tu je nagradu nominirano 18 radova iz tiska, 11 televizijskih priloga te dva radio priloga s ukupno 20 tržišta, od kojih će dva najbolja rada dobiti Grand Prix nagradu, dok će ostalima biti uručene "Zlatne penkale".

Iz HTZ-a ističu da u Hrvatsku tijekom godine dolaze brojni strani novinari iz cijelog svijeta u vlastitoj i/ili suorganizaciji HTZ-a, a u Zadar su svoj dolazak potvrdili novinari iz Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Italije, SAD-a, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Finske, Irske i Japana.

Za njih su u Zadru turističke zajednice Zadarske županije i grada Zadra osmislile prigodan program u sklopu kojeg će se upoznati s potencijalima Zadra i njegove okolice.

Mjesto dodjele te nagrade mijenja se svake godine, a do sada je to bilo u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Opatiji, Dubrovniku, Čakovcu, Osijeku i Otočcu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙