FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Informatički napadi štete vjerodostojnosti Kine

Autor: dmus
PEKING, 9. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Informatički napadi na SAD iz Kine nagrizaju vjerodostojnost te zemlje i plaše potencijalne strane ulagače koji se boje da će ostati bez svojeg intelektualnog vlasništva, rekao je u utorak pomoćnik američkog državnog tajnika za gospodarski rast, energetiku i okoliš Robert Hormats.

Kina stalno odbacuje te optužbe kao neutemeljene i tvrdi da je ona sama žrtva žestokih informatičkih napada iz SAD.

"Informatički upadi osobit su razlog za zabrinutost jer u posljednje vrijeme privlače veliku pozornost koja zapravo potkopava poslovno povjerenje ljudi koji bi inače ulagali ovdje", izjavio je Hormats za Reuters.

"Zato to šteti kineskim interesima", rekao je nakon govora na američko-kineskom internetskom industrijskom forumu. "Kinezi doista moraju to razmotriti i odlučiti je li u njihovom interesu da se nastavi takva praksa", rekao je.

Kina ne zlorabi internet, a zemlje ne bi trebale napadati jedna drugu preko interneta, rekao je pomoćnik kineskog ministra za internetske informacije Qian Xiaoquian u govoru na forumu.

"Ne smijemo informatički prostor pretvoriti u bojišnicu", dodao je. "Takvi napadi ugrožavaju prava drugih zemalja, ali i moralne standarde", rekao je Xiaoquian, napomenuvši da je Kina samo u siječnju i veljači pretrpjela više od 6600 napada s računala koja se nalaze na drugim kontinentima.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙