FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zagrebačkim cestama u prva tri mjeseca 11 poginulih

Autor: mvra
ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Na zagrebačkim prometnicama u prva tri mjeseca ove godine poginulo je 11 osoba, odnosno jedna osoba više nego u istom razdoblju lani, a prebrza vožnja opet je bila najčešći uzrok nesreća, doznaje se u policiji.

Brzina je bila uzrok gotovo svake četvrte nesreće ili 23 posto od ukupnog broja nesreća. Zbog prebrze vožnje u tom su razdoblju poginule tri osobe ili 27 posto svih poginulih, izvijestila je zagrebačka policija.

Iako je brzina najčešći uzrok nesreća građani još nisu svjesni tog problema, jer se svaki peti od oko 38.500 utvrđenih prometnih prekršaja odnosio na prekoračenje brzine.

Vozači s nedopuštenom koncentracijom alkohola sudjelovali su u svakoj devetoj nesreći.

U jednoj od ukupno osam nesreća s poginulima ili u 12,5 posto nesreća osoba koja je izazvala nesreću imala je nedopuštenu koncentraciju alkohola i to preko 1,5 promila.

Policija je utvrdila više od 1.800 prekršaja zbog vožnje u pijanom stanju ili odbijanja provjere na alkohol, koje su u dvije trećine slučajeva počinile mladi vozači do 30 godina.

Policija najavljuje da će joj i dalje prioritet biti nadzor brzine i vožnje s nedopuštenom koncentracijom alkohola kako bi se smanjilo broj i posljedice prometnih nesreća.

(Hina) xmvr yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙