FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija i motociklisti vježbali sigurnu vožnju

Autor: amat
ZAGREB, 6. travnja 2013. (Hina) - Nakon zime počinje sezona motocikala i Ravnateljstvo policije je kroz suradnju s Motociklističkim savezom Grada Zagreba i BMW klubom na Policijskoj akademiji organiziralo trening sigurne vožnje za tridesetak motorista, izvijestio je MUP.

Cilj jučerašnjeg okupljanja bilo je povećanje odgovornog i sigurnog ponašanja motociklista u prometu, a pri kraju je organizirana i povorka kroz grad Zagreb kako bi se građane senzibiliziralo na prisutnost ove kategorije vozača u prometu.

Prije praktičnog dijela i povorke održano je kratko predavanje o motociklistima kao sudionicima u prometu. Policajci iz službe za sigurnost cestovnog prometa posebno su naglasili da je vozači moraju imati kacige i drugu zaštitnu opremu te da se na cestu s mopedom ne smije prije navršene šesnaeste godine.

Motociklisti su na Policijskoj akademiji svladavali poligon s elementima oštrog zavoja, prijelaza preko grede, prolaza u niskom stavu, osmice, prijenosa čunja, izbijanja loptice i klackalice. Nakon moto treninga po kiši tridesetak je motociklista krenulo s Policijske akademije do središnjeg zagrebačkog trga na druženje s građanima te nazad na Akademiju gdje su uz moto akrobacije imali nastavak programa sigurne vožnje i vožnje spretnosti.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙