FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko izaslanstvo 'skuplja' prometna i razvojna iskustva njemačkog Karlsruhea

Autor: dber
ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Ministar zdravlja i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić i direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić danas su, tijekom službenog posjeta njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Wuerttemberg, razgovarali s gradonačelnikom Karlsruhea Frankom Mentrupom o socijalnoj politici te izgradnji osnovnih škola i domova za starije i nemoćne, a imali su priliku upoznati se i s dugoročnom strategijom razvoja tog grada kao i s prometnim rješenjima.

Kako priopćuju iz kabineta skupštinskog predsjednika, posebice je bilo riječi o njemačkim iskustvima s korištenjem Park&Ride sustava, koji u Zagrebu tek treba zaživjeti, kao i o mogućoj izgradnji zagrebačkog pet-kilometarskog tunela za tramvajski i cestovni promet radi znatnog smanjivanja gradskih prometnih gužvi.

"Tunel koji bi povezivao podsljemensku zonu s centrom grada odnosno s Trnjem je jedno od prometnih rješenja koja su neophodna Zagrebu i za to ću se osobno zalagati. Vjerujem kako će nam njemačka iskustva biti od velike pomoći. Mi moramo učiti od onih koji su najbolji u pojedinim stvarima. To nije sramota, već velika razvojna šansa za Grad Zagreb i Hrvatsku", istaknuo je Bernardić.

Ministar Ostojić naglasio je da su Stuttgart i Karlsruhe imali slične probleme s prometom s kojima se danas suočava i Zagreb.

"Pametnom politikom, s jasnom vizijom i strategijom, kroz sinergiju željeznice i gradskog prometa Stuttgart i Karlsruhe su olakšali život svojim građankama i građanima. Njihovo će nam iskustvo itekako pomoći", rekao je Ostojić i dodao kako bi se Zagreb u svojoj strategiji razvoja i rješavanja prometnih problema trebao puno više osloniti na sredstva iz europskih fondova.

"Njemačka iskustva trebalo bi slijediti i po pitanju rješavanja problema nedostatnog broja osnovnih škola i domova za starije i nemoćne, a koji je posebno izražen u Zagrebu", poručio je Ostojić.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙