FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedsko gospodarsko izaslanstvo u HNB-u

Autor: rbel
ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Izaslanstvo Konfederacije švedskih poduzeća, pod vodstvom Ulfa Berga, glavnog direktora agencije za međunarodnu promociju švedskog gospodarstva Business Sweden, posjetilo je danas Hrvatsku narodnu banku gdje su razgovarali s guvernerom Borisom Vujčićem i ostalim članovima rukovodstva središnje banke, izvijestili su iz HNB-a.

Izaslanstvo Konfederacije švedskih poduzeća boravi u Hrvatskoj u okviru švedskog državnog posjeta na najvišoj razini, a u izaslanstvu su predstavnici dvadesetak tvrtki iz različitih područja gospodarske aktivnosti, od proizvođača teretnih vozila, energetske, industrijske, sigurnosne, medicinske i rekreativne opreme preko inženjeringa i konzaltinga do proizvođača smrznute hrane i dr.

Također, u izaslanstvu su i predstavnici državnih agencija zaduženih za unaprjeđivanje djelatnosti značajnih za sveukupan gospodarski i društveni razvoj, odnosno za poticanje izvoza, za sigurnost i dugoročno planiranje razvoja infrastrukture, uključujući cestovni, željeznički, pomorski i zračni promet, za sigurnost pomorske plovidbe.

Goste iz Švedske guverner Vujčić je upoznao s aktualnim makroekonomskim pokazateljima i očekivanim daljnjim kretanjima, s posebnim osvrtom na očekivane učinke predstojećeg uključivanja Hrvatske u Europsku uniju na hrvatski gospodarski i financijski sustav, priopćili su iz HNB-a.

Razmatranje prilika i izazova koje donosi članstvo u EU, kao i mogućnosti za švedsko-hrvatsku suradnju i poslovno partnerstvo bit će tema i gospodarskog foruma koji će se poslijepodne održati u hotelu Westin, a kojem će, uz švedske i hrvatske gospodarstvenike i najviše dužnosnike iz više ministarstava obiju država, biti nazočni i švedski kralj Carl XVI Gustaf i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Švedski kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia borave, na poziv hrvatskog predsjednika, u prvom državnom posjetu Republici Hrvatskoj od 16. do 18. travnja.

(Hina) xrbel ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙