FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 17. travnja

Autor: dduk
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. travnja.

ZAGREB - Tvrtku Ericsson Nikola Tesla posjetit će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom i švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia. Prisustvovat će obilježavanju 60 godina partnerstva kompanije Ericsson i Ericssona Nikole Tesle (10,50 sati, novinari i snimatelji moraju doći u prostore Ericssona Nikole Tesle najkasnije do 9,50 sati, Krapinska 45). Švedski kralj posjetit će i tvrtku DOK-ING, gdje će mu domaćini predstaviti proizvode i sustave za razminiranje, vatrogastvo i rudarstvo te najnoviji prototip električnog automobila (15,20 sati, Kanalski put 1).

ZAGREB - Gospodarskom forumu "Hrvatska kao novo tržište Europske unije - kako Švedska može biti gospodarski partner?" nazočit će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i švedski kralj Carl XVI. Gustaf. Prema podacima HNB-a, Švedska je deseta zemlje po visini inozemnih izravnih ulaganja u Hrvatsku, ukupna izravna ulaganja iz Švedske u Hrvatsku od 1993. do 2012. godine iznosila su 593,3 milijuna eura. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, hrvatski izvoz u Švedsku u 2012. iznosio je 46,5 milijuna eura i bio je 2 posto veći nego u godini prije, dok je iz Švedske uvezeno robe za 172,8 milijuna eura, što je porast od 30,8 posto u odnosu na 2011. (14,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U Ministarstvu gospodarstva održat će se sastanak ministara Ivana Vrdoljaka sa švedskom ministricom zaštite okoliša Lenom Ek i švedskom poslovnom delegacijom koju čine poslovni ljudi zainteresirani za ulaganja i suradnju u prehrambenoj, drvnoprerađivačkoj, elektro i vojnoj industriji te brodogradnji. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 17,25 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

TERME TUHELJ - O razvoju turističke djelatnosti Krapinsko-zagorske županije i o turističkim projektima od strateškog interesa za tu županiju razgovarat će ministar turizma Darko Lorencin i predstavnici županije i krapinsko-zagorskog turističkog gospodarstva. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 15,30 sati u Termama Tuhelj - ispred ulaza u Kongresni centar)

ZAGREB - Počinje dvodnevni Međunarodni sajam investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za jadransku regiju "Rexpo Adriatic" u organizaciji zagrebačke tvrtke Expositum. Skup počinje raspravom o hotelskim investicijama, a nastavlja se temom o fondovima EU-a kao izvorima financiranja. (8,50 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore govorit će na konferenciji za novinare o isplati potpora poljoprivrednicima i aktualnom stanju u poljoprivredi (13 sati, prostorije komore, Ulica grada Vukovara 78).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙