FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreativno osoblje podržalo Mariju Nemčić kao ravnateljicu programa HRT-a

Autor: smar
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Marija Nemčić dobila je najviše glasova kreativnog osoblja kao kandidatkinja za ravnateljicu programa HRT-a, doznaje se na javnoj radioteleviziji čiji je glavni ravnatelj Goran Radman najavio da će u petak 19. travnja imenovati prvu osobu programa, a na njen prijedlog i glavne urednike te ravnatelje poslovnih jedinica Produkcija, Tehnologija i Poslovanje.

HRT je danas izvijestio da je na izjašnjavanje o kandidatima za ravnatelja programa i glavne urednike od 1.131 kreativnih zaposlenika izašlo njih 834, odnosno više od 63 posto.

Najviše glasova za ravnatelja programa dobila je Marija Nemčić, a iza nje su Goran Rotim i Domagoj Novokmet, bivši privremeni ravnatelj koji je sada v.d. glavnog urednika informativnog programa HTV-a.

Najviše glasova za glavnog urednika prvog programa nacionalne televizije dobio je urednik dokumentarnog programa Miro Branković.

Maju Tokić najviše je članova kreativnog osoblja podržalo za glavnu urednicu drugog programa, Deana Šošu za glavnog urednika HTV 3, a Sanju Gvozdanović za glavnu urednicu novog HTV-ovog četvrtog kanala.

Vladimir Kumbrija dobio je najviše glasova kao kandidat za glavnog urednika prvog programa Hrvatskog radija, Ana Lacković Varga za urednicu Drugog programa, a Rajka Rusan za urednicu Trećeg programa Hrvatskog radija.

Od regionalnih postaja u sastavu Hrvatskog radija, najviše su glasova dobili Silvia Capurso za Radio Dubrovnik, Alen Čemeljić za Radio Rijeku, Ivica Zadro za Radio Sljeme, Toni Pajkin za Radio Zadar, Tatjana Kaštelan za Radio Pulu, Afrodita Bibić Bilopavlović za Radio Knin, Zrinka Srpak za Radio Split te Davor Lončarić za Radio Osijek.

Daria Marjanović dobila je najviše glasova kreativnog osoblja kao kandidatkinja za glavnu urednicu radijskog programa za iseljeništvo Glas Hrvatske, a Tamara Vudrag za glavnu urednicu Novih medija.

Natječaj za ravnatelja programa i plavne urednike objavljen je 6. ožujka, a na HRT-u podsjećaju da je mišljenje zaposlenika savjetodavnog karaktera i jedan je od elemenata temeljem kojeg će se donijeti odluka o izboru.

(Hina) xsmar yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙