FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarska županija slavi 20. obljetnicu

Autor: barn
ZADAR, 16. travnja 2013. (Hina) - Na svečanoj sjednici u povodu 20. obljetnice Zadarske županije danas je zadarski župan Stipe Zrilić istaknuo da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju ta županija ući u novo okružje ispunjeno velikim izazovima, ali jednako tako i velikih prilika te je dodao da su pokrenuti brojni projekti koji su prijavljeni na natječaje za sredstva EU fondova.

"Naša četiri velika projekta - Centar novih tehnologija, Zdravstveno - turistički centar Biograd na moru, Centar planinskog turizma Sveto brdo, te izgradnja Arheološkog parka Asseria nova - dobila su tehničku pomoć mjerodavnih ministarstava, a u provedbi je ili dovršeno i još niz manjih projekata iz područja društvenih djelatnosti", rekao je župan Zrilić na svečanoj sjednici županijske skupštine u zadarskome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).

U povodu 20. obljetnice županije nagrada za životno djelo dodijeljena je dr. Ivanu Blajiću, istaknutom zadarskom neurokirurgu, a dodijeljeno je i još 10 godišnjih nagrada županije.

Među mnogobrojnim uzvanicima na svečanosti je bio i general Ante Gotovina, koji je na novinarsko pitanje kako provodi vrijeme i zašto ga nema više u javnosti odgovorio: "Radim, pokušavam stvoriti nešto novo. Bavim se i ribolovom, to je povratak mojim korijenima. I to je to, uživam koliko mogu", rekao je Gotovina. Na pitanje novinara o poslu s uzgojem tuna Gotovina je kratko odgovorio: "Posao s tunama tek je na početku, vjerujem u to".

Novinare je zanimalo i zašto nije bio na sinoćnjem premijernom predstavljanju dokumentarnoga filma "Lov na Gotovinu", HTV-ove novinarke Nade Prkačin, a Gotovina im je rekao da je poziv dobio, ali da nije mogao doći jer je bio zauzet.

Obilježavanje 20. obljetnice postojanja Zadarske županije počelo je jutros polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u spomen na poginule za domovinu, a završava večeras javnim snimanjem 500. emisije "Lijepom našom" u dvorani Krešimira Čosića na Višnjiku.

(Hina) xbarn ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙