FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija Dubrovnika za uređenje društvenog centra Islamske zajednice

Autor: hspa
DUBROVNIK, 15. travnja 2013. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH mufitja Aziz ef. Hasanović danas su u Dubrovniku potpisali ugovor o donaciji 990.000 kuna za uređenje društvenog centra Islamske zajednice u Dubrovniku.

Grad Dubrovnik donirao je 990.000 kuna za uređenje društvenog centra Islamske zajednice u zgradi negdašnjeg poduzeća GP Dubrovnik u Gružu. Riječ je o 380 metara četvornih, a cijeli projekt stajat će oko šest milijuna kuna.

Muftija Aziz ef. Hasanović rekao je kako je riječ o odgovarajućem rješenju za Islamsku zajednicu, a to je primjer za cijelu Hrvatsku i EU jer je riječ o gradu koji je primjer integracije Islamske zajednice u život grada.

"Prije nekoliko dana vratio sam se iz Bruxellesa u kojem sam na radnom doručku s veleposlanicima u EU govorio o tome kako se Islamska zajednica integrirala u hrvatsko društvo u kojem su islam i muslimani našli najbolja rješenja", istaknuo je muftija Hasanović.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuo je kako će, osim tog projekta, na novome dubrovačkom groblju Dupcu biti i grobnice za 160 obitelji muslimanskih obitelji.

Islamska vjerska zajednica u Dubrovniku djeluje 80 godina, a nove prostorije koje bi trebale biti uređene za šest mjeseci bit će namijenjene kulturnim i vjerskim sadržajima.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙