FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku počeo kongres osoba sa šećernom bolešću

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. travnja 2013. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo 11. kongres osoba sa šećernom bolešću Hrvatske koji je organizirao Hrvatski savez dijabetičkih udruga.

Kongres, čija je glavna tema dijabetes i komplikacije, otvorio je izaslanik predsjednika Republike Hrvatske dijabetolog Izet Aganović, koji je među ostalim naglasio kako osobe sa šećernom bolešću i zdravstveni stručnjaci imaju jednak cilj - živjeti zdravije i kvalitetnije.

Predsjednik Hrvatskoga saveza dijabetičkih udruga Davor Bučević rekao je kako je danas u Hrvatskoj registrirano više od 300.000 osoba s dijabetesom od kojih se 170.000 liječi tabletama i 51.000 inzulinom te da se za liječenje posljedica šećerne bolesti na godinu troši 2,5 milijarda kuna.

U sklopu 11. hrvatskog dijabetološkog kongresa bit će obrađena različita problematika, poput važnosti prehrane u liječenju bolesti i sprječavanja komplikacija te kako se obraniti od dijabetičkih komplikacija i sl.

Bit će riječi i o medicinskoj skrbi u centrima za dijabetes i ulozi dijabetoloških udruga, a održat će se više predavanja i radionica.

U sklopu kongresa održat će se i 8. športske igre te 5. susreti mladih dijabetičara.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙