FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: 30 mrtvih u napadima i borbama na sjeveru

Autor: vrad
BEJRUT, 13. travnja 2013. (Hina/AFP) - Najmanje 30 civila i pobunjenika je poginulo u subotu u zračnim napadima i u borbama u pokrajini Idlebu, na sjeveroistoku Sirije, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Barem 18 civila je poginulo, među kojima dvije žene i dvoje djece, a 50 je ranjeno u zračnom napadu na industrijsku zonu u Sarakebu", gradu u rukama pobunjenika 270 km sjeverno od Damaska.

SOHR javlja, prenoseći izjave aktivista na terenu, da je nakon zračnog napada vladino topništvo ispaljivalo kasetne bombe.

Na videosnimci koju su načinili aktivisti a objavio je SOHR vidi se dim i stanovnici koji u panici pokušavaju izvući mrtve i ranjene iz ruševina. U istoj pokrajini je najmanje 12 pobunjenika poginulo u bombardiranju i u silovitim borbama blizu sela Babolina, na cesti između Damaska i Alepa koji vojska želi vratiti pod svoj nadzor, navodi SOHR.

Na sjeveru Alepa nastavljaju se borbe vojske i pobunjenika za bolnicu Kindi. U deset dana u bitki za bolnicu smještenu na strateškoj uzvisini poginulo je najmanje 65 pobunjenika i 80 vojnika, javlja SOHR.

Sirijsko zrakoplovstvo je usto izvodilo napade u okolici Damaska i Homsa, navodi nevladina organizacija koja se oslanja na široku mrežu aktivista te civilnih i vojnih medicinskih izvora.

Po privremenim podatcima, u sukobima u subotu diljem Sirije poginule su barem 54 osobe - 27 civila i 27 pobunjenika, rekao je SOHR koji je u petak izvijestio o 105 mrtvih: 29 civila, 50 pobunjenika i 26 pripadnika vladinih snaga.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙