FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen sastanak EPP-a u Dubrovniku

Autor: hspa
DUBROVNIK, 12. travnja 2013. (Hina) - Dvodnevni sastanak Središnjeg odbora Kluba zastupnika Europske pučke stranke, na kojem je razmatrano i skoro pristupanje Hrvatske EU, završen je danas u Dubrovniku.

Teme sastanka bile su politička, gospodarska i socijalna situacija u Hrvatskoj uoči ulaska u EU kao i doprinos koji će Hrvatska dati ujedinjenoj Europi. Jedna od tema bio je održivi rast i zapošljavanje u EU a bilo je riječi i o davanju novog zamaha konkurentnosti gospodarstva EU i doprinosu proračuna EU gospodarskom rastu i zapošljavanju.

Predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Joseph Daul ocijenio je kako je Klub zastupnika Europske pučke stranke uvijek podržavao europsku usmjerenost Hrvatske te da je pristupanje EU prigoda za Hrvatsku za ubrzanje i jačanje reformi.

"Reforme se moraju nastaviti a ne zaustaviti uoči pristupanja, a naši uspjesi kao i naši neuspjesi čine nas jačima", naglasio je.

Klub zastupnika Europske pučke stranke najveći je klub u europskom parlamentu i broji 265 od sadašnja 754 zastupnika i tri hrvatska promatrača.

(Hina) xddub ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙