FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - I u utorak je među investicijskim fondovima bilo nešto više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 52 ili 65 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 33 odnosno 33,75 posto bilo gubitnika a pritom 2 fonda nijsu bilježila projene, dok se za 4 fonda podaci odnose na 08. travnja.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo nešto više dobitnika. Naime, njih 22 bilježilo je rast, dok ih je 14 bilježilo pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,01 posto N Erste Adriatic Equity fonda do 1,04 posto NFD Aureus BRIC fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,04 posto HPB World Absolute Value - DJE fonda do 0,63 posto Platinum Blue Chip fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je tek nešto više dobitnika. Naime, nih 7 dobilo je dok ih je 6 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,02 Raiffeisen Balanced fonda posto do 0,85 posto Raiffeisen Prestige donda. S drugesu pak strane gubici bili u rasponu od 0,01 posto Agram Trust fonda do 0,5 posto ZB global fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima pak vladala je proporcionalna podijeljenost. Naime po četiri fonda su dobila te i izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,04 posto Capital One fonda do 0,39 posto PBZ Bond fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,06 posto Raiffeisen Bonds fobnda do 0,18 posto Erste Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima i ovaj puta ih je velika većina i bilježila. Naime tek su nepromijenjene vrijednosti zadržali Erste Euro-Money fond i Erste Money fond. Svi ostali kretali su se u rasponu dobitaka od 0,0002 posto Platinum Cash fonda do 0,016 posto HI-cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙