FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: gotovo proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike

Autor: zpop
ZAGREB, 3. travnja 2013. (Hina) - U ponedjeljak je među investicijskim fondovima gotovo bio gotovo isti broj dobitnika i gubitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 42 ili 50,6 posto bilježilo gubitke, dok ih je 41 odnosno 49,4 posto bilo dobitnika a pritom se vrijednost AC Global Dynamic Emerging M (GDEM) fonda odnosila na 29. ožujka.

Među dioničkim investicijskim fondovima gubitnici su bili u većini. Naime, njih 24 bilježila su pad, dok ih je 12 bilježilo rast vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,003 posto HPB Titan fonda do čak 3,01 posto Ilirika Gold fonda. S druge su se pak strane dobici kretali u rasponu od 0,081 posto Raiffeisen Central Europe fonda do 1,17 posto ZB euroaktiv fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je više gubitnika. Naime, njih 9 bilježilo je gubitke, dok su ih 4 bilježila dobitke. Tako su se gubici rasporedili od 0,09 posto Raiffeisen Balanced fonda do 1,19 posto ZB global fonda. Dobitnici su pak bili u rasponu od 0,02 posto HI-balanced fonda do 0,32 posto KD Balanced fonda.

Među obvezničkim fondovima vladala je proporcionala podijeljenost. Naime po 4 su fonda dobila te i izgubila na vrijednosti. Tako su se dobici kretali od 0,07 posto HPB Obveznički fonda do 0,38 posto Erste Bond fonda. S druge us se pak strane gubici kretali od 0,02 posto HI-conservative fonda do 0,21 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima no, bilo je i gubitnika. Tako su gubitak od 0,001 odnosno 0,1 posto zabilježili NFD Aureus Multicash fond te Platinum Cash fond. Inače, raspon dobitaka kretao se od 0,002 posto Allianz Cash fonda do 0,03 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙