FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio regionalni projekt "Poduzetni kamp"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 10. travnja 2013. (Hina) - Za uspješan razvoj malog i srednjeg poduzetništva potrebno je sustavno razvijati pozitivno okruženje, a Europska je unija definirala učenje za poduzetništvo kao jednu od osam ključnih kompetencija, istaknuto je danas u Dubrovniku na svečanosti zatvaranja regionalnog projekta "Poduzetni kamp" te predstavljanju projektnih postignuća u osam zemalja sudionica u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL).

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros kazao je kako je cilj projekta da se obrazovanje za poduzetništvo uvede u cjelokupni obrazovni sustav.

U projekt su uključeni svi sudionici obrazovnog procesa, počevši od dječjih vrtića preko učenika, studenata, nastavnika, profesora i svih onih koji su zainteresirani za razvoj poduzetničkih kompetencija, naglasio je Pros te dodao kako je poduzetnička kompetencija jedan način kako pojedinac svoje ideje može provesti u djelatnost.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević kazao je kako je vrlo bitno prepoznati talent za poduzetništvo od predškolske dobi. Cijeli koncept je pokušaj učenja ljudi gdje institucije pokušavaju komunicirati s najmlađima kako bi oni poduzeli odgovornost za sebe što je najvažnija misija ovog projekta, naglasio je.

"Poduzetnički kamp" okupio je predstavnike Europske komisije, Europske zaklade za stručnu izobrazbu (ETF), predstavnike poslovnog svijeta i poduzetništva predvođene Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), ali i predstavnike SEECEL-ove mreže poduzetnih osnovnih škola i visokoškolskih obrazovnih institucija.

Na inicijativu osam zemalja jugoistočne Europe, uključujući Tursku, osnovan je Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) sa sjedištem u Zagrebu i s ciljem sustavnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva kao osnove svakog gospodarstva, održivog rasta i razvoja te jednog od glavnih prioriteta strategije razvoja EU do 2020. godine.

Zadaća je SEECEL-a dugoročnim aktivnostima u zemljama jugoistočne Europe djelovati u promicanju znanja i razvijanju poduzetničkog potencijala, stručnosti, razvoja mreže stručnjaka, kako u smislu razvoja politika, tako i u razvoju provedbenih modela učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije, u svrhu jačanja konkurentnosti u globalnom gospodarskom razvoju.

(Hina) xddub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙