FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amsterdam: Borci za prava homoseksualaca protiv Putina

Autor: mhaj
AMSTERDAM , 8. travnja 2013. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća boraca za prava homoseksualaca prosvjeduje u ponedjeljak u Amsterdamu u povodu posjeta ruskoga predsjednika Vladimira Putina Nizozemskoj, prvoj državi u svijetu koja je 2001. ozakonila sklapanje istopolnih brakova.

Više od 3000 osoba trebalo bi sudjelovati u prosvjedima, stoji u priopćenju organizatora - COC-a, najstarije organizacije za obranu prava homoseksualaca u svijetu.

Prosvjednici će demonstrirati protiv plana zakona koji je razmatrio donji dom ruskoga parlamenta, a cilj mu je zabraniti homoseksualnu "propagandu" među mladima.

Zakonom izglasanim u prvom čitanju u Dumi još u siječnju, trebali bi biti kažnjeni počinitelji bilo kakvih javnih zauzimanja za homoseksualnost. Kazne bi mogle dosezati i do pola milijuna rubalja, odnosno oko 95 tisuća kuna.

Putin je nakon boravka u Njemačkoj doputovao u posjet Nizozemskoj u sklopu godine rusko-nizozemskog prijateljstva. Glavni prosvjed održat će se ispred Pomorskog muzeja u kojemu će nizozemski premijer Mark Rutte na večeri ugostiti ruskoga predsjednika.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙