FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: radnici Uzora u stečaju mogu otkupiti strojeve i opremu

Autor: zjur
ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Ni treća javna dražba za kupnju strojeva i opreme tvrtke Uzor u stečaju danas nije uspjela na splitskom Trgovačkom sudu, pa je stečajni sudac Jozo Ćaleta radnicima dao mogućnost da oni u roku od 15 dana otkupe strojeve i opremu.

S obzirom da Trgovački sud nije zaprimio ni jednu ponudu za kupnju strojeva i opreme Uzora u stečaju, koji su se nudili za 800.000 kuna, na današnjoj je dražbi vrijednost ponovno umanjena za 20 posto, pa tako sada radnici mogu pojedinačno kupiti strojeve i opremu koji se od danas procjenjuju na ukupno 640.000 kuna.

Kako je sudac Ćaleta rekao za Hinu, radnici sada imaju mogućnost pismeno se obratiti stečajnoj upraviteljici Uzora Meri Šitić i izraziti interes za kupnju, a sve to u predviđenom zakonskom roku od 15 dana.

"Ako nitko od radnika ne bude zainteresiran za kupnju strojeva i opreme, za 15 dana će započeti nova prodaja, a u slučaju da netko od radnika kupi neki stroj svakako će se održati prodaja preostalih strojeva i opreme", rekao je Ćaleta.

Inače, na javnoj dražbi se pojavilo desetak radnika Uzora u stečaju, a kako se neslužbeno moglo čuti među njima ima zainteresiranih za otkup pojedinih strojeva.

Za tjedan dana će se na splitskom Trgovačkom sudu održati i treća javna dražba za prodaju Uzorovog poslovnog prostora u Šibeniku koji je u startu bio procijenjen na 370.250 kuna nakon čega mu je vrijednost pala za 20 posto.

(Hina) xzjur ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙