FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: koalicijski partner napustio Berishinu vladu

Autor: amat
TIRANA, 4. travnja 2013. (Hina) - Partnerska stranaka danas se povukla iz albanske koalicijske vlade, u kojoj je imala tri ministarska mjesta, i pred lipanjske parlamentarne izbore prešla u tabor oporbene Socijalističke stranke.

Premijer Sali Berisha hitno je imenovao tri ministra kako bi zamijenili prebjege iz Socijalističkog pokreta za integraciju koji su u njegovoj vladi držali ministarstva vanjskih poslova, gospodarstva i zdravlja. Nove će ministre premijer u četvrtak predstaviti parlamentu, javlja agencije Reuters.

Berisha je u koaliciju s tom lijevom strankom ušao nakon izbora 2009. jer njegova Demokratska stranka desnog centra nije imala parlamentarnu većinu.

Čelnici Socijalističkog pokreta za integraciju i ranije su najavljivali da će na izbore 23. lipnja ići u koaliciji s oporbenim socijalistima. Reuters podsjeća da Albanija zbog nesređene legislative još nema status kandidata za Europsku uniju, ali i da su novi socijalistički saveznici najavili paket novih zakona koji bi ih približio Uniji.

No, EU, ali i SAD kao strog uvjet nameću provođenje poštenih izbora. Albanska ekonomija, iako ju je zahvatila recesija, bilježi rast od 1,6 posto, što je najlošiji rast u posljednjih 16 godina.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙