FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južnokorejski brodograditelj STX ima problema s likvidnošću

Autor: mkuz
SEUL, 3. travnja 2013. (Hina/AFP) - Kriza likvidnosti pritisnula je posrnulog južnokorejskog brodograditeljskog diva STX, pa je vrijednost njegove dionice u srijedu, drugi dan zaredom, potonula 15 posto.

Pogođen padom svjetske potražnje, četvrti po veličini graditelj brodova u svijetu zatražio je u ponedjeljak od osam banaka dulje rokove za povrat kredita i druge oblike potpore kako bi sanirao bilancu.

"Zatražili smo potporu u nastojanju da zaštitimo 35 tisuća radnih mjesta i da smanjimo štetu za 1.400 naših dobavljača", naveo je STX u priopćenju, u kojem kao razlog za svoje financijske teškoće navodi slabljenje potražnje u Europi i SAD-u, kao i kinesku konkurenciju.

Tako je brodograditeljski ogranak STX Offshore u prošloj godini poslovao s konsolidiranim neto gubitkom od 782 milijarde wona (699,5 milijuna dolara). Na kraju godine bilježio je dug od 12.200 milijardi wona.

Kako bi pribavila novac, grupa STX pokušava prodati pojedine ogranke i podružnice, poput brodarskog odjela STX Pan Ocean. Prošlog tjedna nisu uspjeli naći kupce.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙