FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidatkinja za županicu A. Bara (SDP): prioritet nova bolnica u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK, 3. travnja 2013. (Hina) - Kandidatkinja SDP-a, HNS-a, HSLS-a i HSU-a za šibensko-kninsku županicu Anita Bara rekla je na današnjoj konferenciji za novinare kako će nova šibenska bolnica biti jedan od prioriteta te koalicije.

Prozvala je lokalne HDZ-ovce da su prije više od 20 godina iz negdašnjeg SIZ-a (samoupravna interesna zajednica) uzeli 14 milijuna njemačkih maraka prikupljenih samodoprinosom građana i podijelili tvrtkama u Šibeniku. Kako je rekla, tvrtke su naknadno propale, a s njima i novac građana.

Da je novac ostao u banci, istaknula je kandidatkinja koalicije, on bi danas bio dostatan za gradnju nove šibenske bolnice.

Bara je današnju konferenciju sazvala zbog odluke Županijske skupštine o državnoj sanaciji šibenske Opće bolnice.

Kako je rekla Bara, "pilići iz Sanaderova inkubatora nemaju moralno pravo kritizirati ministra zdravlja Rajka Ostojića koji sada sanira ruševine dva desetljeća sustavno uništavanoga hrvatskog zdravstva."

Nova bolnica bit će jedan od prioriteta koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU, istaknula je, dodajući kako je u planu u Šibeniku otvoriti 'bolnicu za Europu' koja će, osim osnovnih zdravstvenih usluga, ponuditi i dio kapaciteta namijenjen zdravstvenom turizmu.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙