FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ovi kandidati za Europarlament u Šibeniku

Autor: jdev
ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Uz moto "HDZ-hrvatski glas u Europi" kandidati za Europski parlament s liste Hrvatske demokratske zajednice, HSP-a dr. Ante Starčević i Bloka umirovljenici zajedno predstavili su se danas Šibenčanima poručivši da su za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku.

Glas na ovim izborima smjer je protiv Milanovićeve vlade koji zemlju vodi u propast, ustvrdila je nositeljica liste Dubravka Šuica, zastupnica HDZ-a i bivša duborvačka gradonačelnica, poručivši kako su izbori za Europski parlament 14. travnja generalna proba za "premijeru" to jest lokalne izbore 19. svibnja.

Hrvatskoj je potreban kompletan gospodarski i strukturni zaokret, dosta je poruka straha od povećanja poreza, rezanja plaća i ukidanja radnih mjesta. Poticanje i razvoj gospodarstva, zapošljavanje mladih i zaštita obitelji, rad na boljoj infrastrukturi i zaštiti okoliša te promicanje hrvatske kulture i jezika okosnice su HDZ-ova izbornog programa za Europski parlament, rekla je Šuica. Ovo su povijesni izbori, nastavila je, kojima Hrvatska dokazuje svoju ravnopravnost s ostalim članicama Unije, a upravo je HDZ, kazala je, odradio najveći dio pregovora oko ulaska u Europsku uniju.

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević osvrnula se na važnost očuvanja nacionalnih vrijednosti, hrvatskog identiteta, razvoj hrvatske kulture i jezika.

Kandidati s liste broj 12 su oni koji se neće stidjeti kršćanskih vrijednosti u Europi, koji će stvarati radna mjesta za mlade i boriti se za prosperitet, rekao je Davor Ivo Stier.

Milivoj Špika, predstavnik Bloka umirovljenici zajedno, rekao je da će izbori 14. travnja biti referendum za ili protiv Vlade.

(Hina) xjdev yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙