FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ-ovci najavljuju oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika

Autor: jdev
ŠIBENIK, 20. ožujka 2013. (Hina) - HDZ-ovi kandidati za šibenskoga gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Željko Burić i Danijel Mileta na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili 14 mjera za obnovu, po njihovu mišljenju, zapuštene i neuređene gradske jezgre koja bi trebala doživjeti renesansu.

Istaknuli su kako su njihove mjere za spas šibenske gradske jezgre podijeljene u dvije skupine – za obrtnike i poduzetnike, te one opće, koje bi trebale olakšati život stanovnika stare gradske jezgre.

Kad je riječ o obrtnicima i poduzetnicama, rekao je Burić, revitalizaciju stare gradske jezgre HDZ planira ostvariti kroz sedam konkretnih mjera.

Riječ je o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa, plaćanja komunalne naknade, oslobađanju od plaćanja isticanja reklama i oglašavanja, smanjivanju poreza na tvrtku, smanjivanju spomeničke rente i naknade za korištenje javnih površina (štekata) izvan sezone te o vraćanju subvencioniranja kamatnih stopa na kredite.

Život je potrebno olakšati i stanovnicima stare šibenske gradske jezgre, istaknuli su HDZ-ovci koji su pripremili i paket konkretnih mjera vezanih uz stanovnike.

Riječ je ponajprije o ukidanju naknade za postavljanje skela i zauzimanje javnih površina za potrebe obnove objekata, snižavanju cijene prijevoza građevinskog materijala i odvoza komunalnog otpada, subvencioniranju uvođenja komunalnih priključaka vode i odvodnje te omogućavanju njihove obročne otplate, subvencioniranju uređenja fasada, definiranju kontakt-osoba u gradskoj upravi zaduženih za rješavanje dnevne problematike stanovnika i investitora te unaprjeđivanju suradnje s Konzervatorskim odjelom, naveo je Danijel Mileta.

U posebnim mjerama koje je osmislio HDZ su i program otkupa i uređenja stanova za kadrove nužne za razvoj institucija.

Željko Burić istaknuo je kako valja biti iskren i reći kako Šibenik nema znanstveni potencijal kad je riječ o stručnjacima.

Rekao je kako takvim ljudima - kako bi ih privukli u Šibenik - moraju ponuditi odgovarajući smještaj.

Burić je objasnio da će - umjesto starih oštećenih stanova - Šibenik u gradskom proračunu imati posebna financijska sredstva namijenjena uređenju stanova u staroj gradskoj jezgri, koja će posebnim programom biti dostupna stručnjacima koji im nedostaju.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙