FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadima u dva meksička bara 4 mrtvih i 16 ranjenih

Autor: mtro
GUADALAJARA , 1. travnja 2013. (Hina/AFP) - Naoružani muškarci su u nedjelju navečer izveli napade u dva bara u gradu Gaudalajari na zapadu Meksika i ubili četiri osobe i ranili najmanje 16, objavile su u ponedjeljak mjesne vlasti.

U jednom od tih napada, na istoku grada, naoružani muškarci su stigli u dva auta dok su gosti lokala gledali završetak nogometne utakmice meksičkog prvenstva i jedan od njih je otvorio vatru i ubio dvije i ranio devet osoba, precizirale su sudske vlasti države Jalisco, u kojoj je Guadalajara glavni grad.

Nekoliko minuta kasnije su naoružani muškarci napadi jedna obližnji bar i ubili konobara i još jednog mladića, te ranili sedam ljudi, među kojima i jednog maloljetnika.

Vlasti nisu potvrdile da se radi o istoj skupini napadača, kao što navodi nekoliko novinskih izvora.

U četvrtak u Chiuhuahui, na sjeveru Meksika je jedan muškarac otvorio vatru u jednom baru i ubio sedam i ranio dvije osobe.

Na sjeveru Meksika ima najviše žrtava nasilja povezanog s organiziranim kriminalom, a Guadalajara, drugi grad zemlje je u posljednjih godinu dana postao poprište sukoba u kojima je u cijeloj zemlji od prosinca 2006. poginulo više od 70.000 ljudi kada je počela vojna ofenziva protiv organiziranog kriminala.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙