FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ krajem svibnja isplaćuje dividendu od 44,40 kuna po dionici

Autor: nbrc
ZAGREB, 29. ožujka 2013. (Hina) - Glavna skupština dioničara Privredne banke Zagreb (PBZ) odlučila je danas da će dioničarima biti isplaćena dividenda od 44,40 kuna po dionici, a dividenda će biti isplaćena 28. svibnja, objavljeno je danas iz PBZ-a.

PBZ je putem Zagrebačke burze izvijestio da je danas održana Glavna skupština na kojoj su donesene odluke prema prijedlogu iz poziva za skupštinu dioničara.

PBZ je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu od 845,5 milijuna kuna, a u pozivu za skupštinu bilo je predloženo da se najveći dio te dobiti isplati za dividendu dioničarima, a ostatak u zadržanu dobit.

Za isplatu dividende u bruto iznosu od 44,40 kuna po dionici predviđeno je ukupno 844,05 milijuna kuna, dok bi se 1,51 milijun kuna rasporedio u zadržanu dobit.

Iz PBZ-a u obavijesti sa skupštine najavljuju da će dividenda u iznosu od 44,40 kuna po dionici biti isplaćena dana 28. svibnja.

Inače, uz odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti PBZ-a, glavnoj je skupština odlučivala i o tomu da se zadržana dobit i dobit poslije oporezivanja Međimurske banke, koja je 1. prosinca prošle godine pripojena PBZ-u, rasporedi u zadržanu dobit PBZ-a, a riječ je o gotovo 250 milijuna kuna.

Ukupna zadržana dobit Privredne banke Zagreb iznosi 7,18 milijardi kuna, naveli su iz PBZ-a u objavi o sazivu i prijedlogu odluka za današnju skupštinu.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙