FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska policija traži prijavljivanje politički aktivnih učenika

Autor: mhaj
MOSKVA , 28. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Ruska policija pozvala je direktore i učitelje škola u Uljanovsku da prijave učenike koji pripadaju političkim udrugama ili pokretima, opravdavajući takav potez zabrinutošću zbog sve prisutnijeg ekstremizma među mladima, izvijestili su u četvrtak iz gradske uprave.

U pismu upućenom Odjelu za obrazovanje koji djeluje u sklopu gradske uprave, mjesna policija pozvala je profesore da djelatnicima ministarstva unutarnjih poslova prenesu informaciju o tome kada je netko od mladih pristupio nekoj od političkih udruga, ekstremističkih pokreta ili ostalih neslužbenih formacija.

"Tijekom školske godine nekoliko je političkih stranaka i udruga postalo aktivnije u okupljanjima i u prosvjedima. Zabrinuti smo zbog povećanja broja mladih koji sudjeluju u njihovim aktivnostima", stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama.

U tekstu se ističe kako se u Uljanovsku, smještenom 900 km jugoistočno od Moskve, osobito zamjećuje pojačana aktivnost komunista, oporbenog pokreta Druga Rusija i udruga ocijenjenih ekstremističkima.

Dužnosnica Odjela za obrazovanje Uljanovska, Irina Širjajeva za AFP je potvrdila informaciju te kazala kako ih je pismo iznenadilo. Trudimo se usaditi mladima osjećaj patriotizma, rekla je, dodavši kako opravdava inicijativu policije, jer je dio borbe protiv ekstremizma.

Borba protiv ekstremizma često se navodi u službenim spisima u Rusiji da bi se opravdale akcije snaga sigurnosti protiv oporbe.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙