FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 28. ožujka

Autor: nles
ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 28. ožujka:

POREČ - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravi u Istri u povodu obilježavanja Dana statuta Istarske županije, 30. ožujka. Sudjelovat će na Gospodarskom forumu Istre (10 sati, hotel "Parentium", Zelena laguna bb), a obratit će se nazočnima i na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije. Na svečanoj sjednici govorit će i potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Nenad Stazić (12 sati, Istarska sabornica, Matka Laginje 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Pred Vladom će se naći nekoliko zakonskih prijedloga koji se usklađuju s europskim zakonodavstvom, među njima i prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (HNB). Vlada bi trebala donijeti i uredbu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja kojom se propisuje postupak prijave i odobravanja korištenja poticajnih mjera obrtnicima i tvrtkama za troškove otvaranja novih radnih mjesta. Pred Vladom je i nova odluka o sudjelovanju u fondovima za gospodarsku suradnju (FGS). Ukupna sredstva za sudjelovanje u fondovima iznosila bi najviše do milijardu kuna, a udjel Vlade u Fondu ne bi mogao biti niži od 25 posto plus jedan udjel niti viši od 50 posto. Godišnja naknada za upravljanje Fondom u prvoj godini njegova postojanja iznosila bi 2 posto veličine Fonda, u drugoj godini 1,375 posto njegove veličine, a u trećoj, četvrtoj i petoj godini 1,6 posto od ukupnih do tada investiranih sredstava Fonda. Pred Vladom je i prijedloga zakon o osnivanju Zaklade "Hrvatska kuća - Croatia House" kao stožerne institucije za međunarodnu promociju hrvatske kulture, umjetnosti i jezika te kulturne baštine. Zakon bi stupio na snagu 1. siječnja iduće godine, a Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osiguralo bi sredstva za osnovnu imovinu Zaklade u 2014. godini u jednakim iznosima, po 100 tisuća kuna.

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Osiguranje prava na djelotvoran pravni lijek žrtvama ratnih zločina" (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). Na okruglom stolu će, između ostalih, govoriti predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin, pomoćnik ministra pravosuđa u Vladi RH Gordan Markotić, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren i voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič.

ZAGREB - Konferencija za novinare HSS-a na temu "Zoran Milanović – blefer vanjske politike" (10,30 sati, ispred Vlade RH, Markov trg 2). Na konferenciji će sudjelovati Miroslav Rožić, prvi na listi HSS-HSLS na izborima za EU parlament te ostali kandidati na listi za EU parlament.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će HČSP predstaviti svoje kandidate za Europski parlament (18 sati, Europski dom, Jurišićeva 1). Bit će predstavljeni svi kandidati, a prvi na listi je Tomislav Sunić, ugledni pisac, prevoditelj i bivši diplomat.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će zajednička kandidacijska lista stranaka ABH i Jedino Hrvatska "Lista hrvatskih suverenista", koju predvodi Marjan Bošnjak, predstaviti svoje kandidate za EU parlament te prezentirati svoja politička stajališta oko ulaska Hrvatske u EU (11 sati, prostorije Poslovnog učilišta Supera, Varšavska 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će lista Zeleni zajedno predstaviti kandidate i program za izbor članova u Europski parlament (11 sati, Ksaver 203, dvorana Mjesne samouprave Gupčeva zvijezda). Na konferenciji će govoriti nositelj liste Toni Vidan te kandidati Zoran Ferić i Renata Vranyczany Azinović.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom uključivanja Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) i Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) u najveću hrvatsku ekološku i volontersku akciju Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš (11 sati, ured Tehničke pomoći organizacijama civilnog društva (TACSO), Amruševa 10/1). Agencija za odgoj i obrazovanje na konferenciji će pozvati sve hrvatske škole da svojim uključivanjem podrže ovu akciju, a bit će predstavljena i potpora Hrvatske mreže za ruralni razvoj, koja će pozvati svoje članove da podrže akciju Zelena čistka te da joj se aktivno priključe. Zelena čistka, najveća hrvatska ekološka i volonterska akcija, održava se drugi put u Hrvatskoj, u sklopu globalnog projekta Let's do it – World Cleanup 2013. Prošle godine, navode organiozatori, u akciji je sudjelovalo oko 42.000 ljudi, od čega čak 18.500 učenika iz oko 150 hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata visokog obrazovanja i znanosti "Akademska solidarnost" povodom "Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja", koji je donijelo Nacionalno vijeće za znanost, a koji je objavljen u Narodnim novinama 22. ožujka (11 sati, Vijećnica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3).

ZAGREB - Svečanom dodjelom nagrada u Histrionskom domu zatvaraju se VI. Gumbekovi dani (20 sati, Ilica 90). Nakon dodjele nagrada održat će se predstava Ugledni gost redatelja Fadila Hadžića.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković predstaviti Međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli, a ravnateljica Zdenka Višković-Vukić govoriti o promidžbenoj kampanji Festivala (12 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1, dvorana Strasbourg).

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Milka Ćurković

Navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙