FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 22. ožujka

Autor: spar
ZAGREB, 22. ožujka 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 22. ožujka:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje će nastaviti raspravom o Izvješću o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za 2011. godinu te ostvarenju njezina proračuna u toj godini. U izvješću se među ostalim navodi kako su u sektoru električne energije, iako je HEP Opskrba bila izrazito dominantan opskrbljivač, od osam tržišnih opskrbljivača električnom energijom četiri bila aktivna, i to tri izvan HEP grupe. Tome je, kažu u HERA-i, pridonijelo i donošenje pravila i metodologija kojima je poboljšano uređenje mehanizma dodjele prekograničnih prijenosnih kapaciteta te obračuna energije uravnoteženja. Saborski zastupnici bi trebali glasovati i o ranije raspravljenim točkama, te, kako se očekuje, zaključiti 7. sjednicu Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović organizira druženje s novinarima na kojem će biti govora o aktualnostima u radu ministarstva s naglaskom na rebalans Državnog proračuna (11 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, IV kat).

RIJEKA - Javna rasprava o Nacrtu Prijedloga Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom održat će se u riječkoj Gradskoj vijećnici. Skup će otvoriti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a novosti u zakonu predstavit će pomoćnica ministra Tatjana Dalić (od 14 do 16 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16).

ZAGREB - Predstavljanje Nezavisne liste za Europski parlament Ivana Jakovčića (10 sati, dvorana Strasbourg Europskog doma, Jurišićeva 1/1).

ZAGREB - Otvaranje Edukacijskog centra za navigacijsku endoskopsku sinusnu kirurgiju na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, koji je rezultat suradnje KBC Sestre milosrdnice i najveće svjetske tvrtke za proizvodnju i razvoj endoskopske kirurške tehnologije Karl Storz. Navigacijska endoskopska kirurgija je nova metoda kojom se omogućuje najmodernije liječenje upalnih i tumorskih bolesti i anomalija nosa sinusa i lubanjske osnovice (10 sati, KB Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava" autorice Jasne Omejec. Recenzenti knjige su Arsen Bačić i Miomir Matulović (12 sati, Opatička 18).

RIJEKA - Komedija Williama Shakespearea "San Ivanjske noći" premijerno će se izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u režiji gruzijskog redatelja Davida Doiashvilija. Nastupit će Damir Orlić, Tanja Smoje i Jelena Lopatić u po dvije uloge uz druge članove ansambla hrvatske drame te goste. Dramaturginja predstave je Magdalena Lupi Alvir, kostimografkinja Ann Mosidze, koreograf Konstantine Purseladze a Doiashvili je i scenograf te je izabrao glazbu za predstavu (19.30 sati, HNK Ivana pl. Zajca)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe "Remek djela iz Muzeja Picasso - Pariz" kojoj će nazočiti ravnateljica Muzeja Picasso u Parizu Anna Baldassari, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Marina Viculin, predstvnici Ministarstva kulture, Grada Zagreba, kustosice izložbe i drugi. Predstavnici medija bit će pokazan izložbeni prostor a bit će im omogućeno i fotografiranje izložbe (11 sati, Galerija Klovićevi dvori).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙