FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Od 9,05 sati za sva vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, nakon stišavanja bure. Za sav promet zatvorene su Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državna cesta D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica te D25 Gospić-Karlobag. Na dionici Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Otvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu. Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici, dijelu Slavonije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i D1 na dionici Macelj-Karlovac-Knin. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Trenutno nema slobodnog prometnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci te obrnuto. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje! Zimski uvjeti su u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Istri. Zabrana je za teretna vozila na GP Mursko Središće, Trnovec, Goričan, Dubrava Križovljanska, Gola, Terezino Polje, Jurovski Brod, Prezid, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo. U Istri i Hrvatskom primoju, zabrana je prometa za teretna vozila na graničnim prijelazima koja idu prema Italiji, zbog zimskih uvjeta u Republici Italiji. Zbog gužve za teretna vozila na izlazu na GP Macelj prometna policija ih isključuje iz prometa na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Sveti Križ Začretje (od 34. do 37. km). U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske iz Splita prema Korčuli i Lastovu.

ZAGREB - Oblačno, a djelomično razvedravanje očekuje se sredinom dana na većem dijelu Jadrana. U kopnenom području povremeno će padati snijeg, najviše u Slavoniji i sjeverozapadnom području. Na sjevernom Jadranu moguće je mjestimice malo snijega nošenog burom, a u Dalmaciji ponegdje prolazna kiša. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka, ujutro na udare mjestimice olujna bura, a na ostatku Jadrana sjeverozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -4 i 1, na sjevernom dijelu Jadrana najviša dnevna od 3 do 7, na južnom između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙