FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 16. ožujka 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog jake bure Jadranskom magistralom (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I. skupina vozila), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti upozoravamo na mjestimičnu poledicu, a osobito oprezno teba voziti na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskome kotaru na državnoj cesti D3 Delnice-Vrbovsko, na županijskim cestama ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk ( i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog), a u Lici na D25 Gospić-Karlobag i D42 u mjestu Poljanak. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna i dostavna vozila.

ZAGREB - Pretežno sunčano, uglavnom u unutrašnjosti ponegdje uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu prijepodne umjerena i jaka, u Dalmaciji mjestimice i olujna bura i sjeverac, u drugom dijelu dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙