FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove pobjede Carlsena i Aroniana

Autor: imli
LONDON, 21. ožujka 2013. (Hina) - U 6. kolu dvokružnog šahovskog turnira osmorice kandidata za status izazivača svjetskog prvaka Norvežanin Magnus Carlsen i Armenac Levon Aronian postigli su nove pobjede i još više povećali prednost pred najopasnijim suparnicima.

Iako je vodio crne figure protiv Petera Svidlera Carlsen je rano zahvatio inicijativu. Nakon dugotrajne manevarske borbe dočekao je jednu ozbiljnu grešku svog protivnika i zatim došao do odlučujućeg napada. Na sličan način je trijumfirao i njegov uporni pratitelj Levon Aronian protiv Teimoura Radjabova, koji je u približno jednakoj poziciji napravio neshvatljivu grješku.

Vladimir Kramnik nije uspio originalnom igrom zbuniti Vasilija Ivančuka, žrtvovao je kvalitetu radi napada na kraljevu krilu, ali je to bilo dostatno tek za trokratno ponavljanje pozicije. Alexander Griščuk je u napadu prekoračio dopušteni rizik, ali Boris Gelfand nije uočio dobitničku mogućnost, pa je i ta partija završena podjelom boda.

Rezultati 6. kola: Radjabov-Aronian 0:1, Svidler-Carlsen 0:1, Kramnik-Ivančuk remi, Griščuk-Gelfand remi.

Poredak na ljestvici: Carlsen i Aronian po 4,5 boda, Svidler i Kramnik po 3, Radjabov i Griščuk po 2,5, Ivančuk i Gelfand po 2 boda.

(Hina) xvkov yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙