FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović na neformalnom sastanku europskih vođa u Finskoj

Autor: mtau
ZAGREB, 21. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će u subotu na neformalnom sastanku europskih lidera "Lapland Retreat 2013" u finskom mjestu Saariselki, najavljeno je u četvrtak iz hrvatske vlade.

Na neformalnom sastanku sudjelovat će i estonski predsjednik Toomas Hendrik Ilves, latvijski premijer Valdis Dombrovskis, danska premijerka Helle Thorning-Schmidt, potpredsjednik turske vlade Ali Babacan, te ministrica europskih poslova Irske Lucinda Creighton, čija je zemlja predsjedavajuća EU-a u ovom polugodištu. Domaćin sastanka je predsjednik finske vlade Jyrki Katainen, dodaje se u priopćenju.

Finska je za subotu sazvala neformalni skup europskih čelnika na kojem bi se trebalo razgovarati o budućnosti Europske unije. U skijaškom odmaralištu Saariselki u Laponiji, kamo su svoje europske kolege pozvali finski premijer Katainen i ministar za europska pitanja i vanjsku trgovinu Alexander Stubb, rasprave će se "fokusirati na budućnost Europe", stoji u najavi skupa na web stranici finske vlade.

"Rasprave na neformalnom sastanku fokusirat će se na budućnost Europe. Namjera je okupiti europske vođe kako bi se razgovaralo o pitanjima vezanim uz budućnost Europe i budućnost Europske unije na neformalan i ležeran način. Agenda neće uključiti tematska pitanja a na sastanku se neće donositi odluke ili smjernice", dodaje se u najavi skupa.

(Hina) xpp/xmaš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙