FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kvadrat sreće" Hrvatske lutrije za razminiranje sela u Sisačko-moslavačkoj županiji

Autor: ssis
SISAK, 20. ožujka 2013. (Hina) - Od prodaje srećaka "Kvadrat sreće" u godinu dana u Hrvatskoj lutriji prikupljeno je 858.725 kuna, čime će se moći razminirati 86.000 metara četvornih, što je otprilike površina 12 nogometnih igrališta, a članica uprave Hrvatske lutrije Sandra Šteković predala je danas ček pirotehničarima tvrtke Demin Ka koji rade na razminiravanju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pirotehničari te tvrtke razminiravaju oko 300.000 četvornih metara u blizini sela Bestrme, Blinjske Grede i Donjeg Komareva u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kako je rečeno, budući da u Hrvatskoj ima još 684,4 kilometra četvorna minski sumnjivih površina, a do planiranog roka za završetak tog odgovornog posla preostalo je tek šest godina, u vrijeme financijskih ograničenja svaka je donacija dragocjena.

"Šokiralo me kad sam vidjela kako su minska polja blizu okućnica pa će novac donacije biti iskorišten na najbolji načan. Svi donatori potvrđuju svoje društveno odgovorno ponašanje i pridonose sigurnijem životu", rekla je predsjednica Ureda za razminiranje pri Vladi RH Dijana Pleština, koja je bila na primopredaji čeka.

Pozvala je građane da i dalje sudjeluju u projektu "Kvadrat sreće" i tako daju svoj mali doprinos zajedničkoj akciji.

Na donaciji je zahvalio i ravnatelj Hrvatskoga centra za razminiranje Dražen Jakopec, koji je najavio nastavak suradnje HCR-a i Hrvatske lutrije.

(Hina) xssis yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙