FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: ŽDO opovrgava tvrdnje Ruže Tomašić

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. ožujka 2013.(Hina) - Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) opovrgnulo je tvrdnje saborske zastupnice Ruže Tomašić da Državno odvjetništvo ne postupa po kaznenim prijavama protiv Vojislava Stanimirovića.

ŽDO podsjeća kako su u siječnju prošle godine povodom medijskih napisa i javnih istupa pojedinih osoba da se ispita uloga predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića u Domovinskom ratu, a osobito prilikom zlostavljanja civilnih osoba u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru, poduzeti državnoodvjetnički izvidi radi utvrđivanja njegove eventualne kazneno-pravne odgovornosti.

Dodaje se kako nakon obavljenog obavijesnog razgovora sa Stanimirovićem, provedenih drugih izvida i istražnih postupaka te analize prikupljenih podataka, dokumenata i dokaza ŽDO nije našao osnovu za daljnje postupanje.

Napominje se kako na temelju tada utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka te posebno ranije ispitanih svjedoka u predmetima ratnih zločina na tom području nije utvrđeno postojanje osnove za sumnju o kaznenoj odgovornosti Vojislava Stanimirovića u tim događajima.

"Prema tome, navodi "da prijave stoje u ladicama" nisu točni jer je državno odvjetništvo povodom svih prijava, predstavki i medijskih napisa vezano uz ulogu Vojislava Stanimirovića u Domovinskom ratu, nakon provedene kriminalističke istrage Policijske uprave vukovarsko-srijemske i provedenih izvida, poduzelo odgovarajuće državnoodvjetničke radnje te nije utvrdilo postojanje osnove za sumnju na kazneno djelo", ističe se u priopćenju osječkog ŽDO-a.

Predsjednica HSP-a Ante Starčević Ruža Tomašić na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdila da je Stanimirovića niz žrtava kazneno prijavio kao sudionika ratnih zločina, od promatranja silovanja do prokazivanja ljudi koji su odvedeni na Ovčaru, ali da te kaznene prijave DORH "drži u ladici".

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙