FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbačen zahtjev za ranijim suđenjem Berlusconiju

Autor: vkla
NAPULJ, 19. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Sudac u Napulju odbacio je zahtjev državnog odvjetništva za održavanjem prijevremenog sudskog postupka protiv bivšeg predsjednika talijanske vlade Silvija Brlusconija optuženog za davanje mita, javlja u utorak Reuters i podsjeća da se protiv bivšeg premijera vode još tri postupka od kojih je najpoznatiji slučaj s plaćanjem seksualnih usluga marokanskoj maloljetnici.

Optužbe da je Berlusconi 2006. dao tri milijuna eura bivšem senatoru da promijeni političku stranu, potkopavši tadašnju vladu lijevog centra Romana Prodija, bit će predmet redovitog sudskog postupka, doznaje se iz odluke suda na koju se poziva Reuters.

Berlusconi zasigurno podržava odluku suda, piše Reuters, jer se vođa talijanskog desnog centra bori za političko preživljavanje nakon prošlomjesečnih izbora koji nisu dali jasnog pobjednika.

Predsjednik Giorgio Napolitano u srijedu započinje konzultacije za formiranje vlade. Lijevi centar ima dovoljno glasova da kontrolira donji dom, ali ni jedan od tri vodeća politička bloka nema većinu u Senatu koji ima jednake zakonodavne ovlasti.

Berlusconijeva stranka Narod slobode (PDL) poziva Demokratsku stranku (PD) lijevog centra na formiranje desno-lijeve vlade po uzoru na vladu na odlasku tehnokrata Marija Montija, ali PD to odbija.

(Hina) xvk yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙