FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Don Grubišić u Zadru podupro SDP-ova kandidata za gradonačelnika Ivu Bilića

Autor: barn
ZADAR, 18. ožujka 2013. (Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivan Grubišić podupro je danas na konferenciji za novinare u Zadru SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zadra Ivu Bilića.

Don Grubišić je istaknuo da podupire Bilića samo osobno, a ne u ime Saveza za građansku i etičku Hrvatsku jer taj savez još nije službeno osnovan u gradu Zadru. Također je rekao da će savez na lokalnim izborima, ako se osnuje u Zadru, najvjerojatnije samostalno izići s nezavisnom listom za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

"Dakle, suradnja na programima poslije izbora - da, koaliranje s političkim strankama - ne, podrška nezavisnim kandidatima - da. Eto, ja danas dajem podršku osobno u svoje ime kandidatu za gradonačelnika Zadra Ivi Biliću. Sve drugo ostaje otvoreno, ali smo otvoreni za bilo koji prijedlog s bilo koje strane dolazio ako ga naši vijećnici ocijene dobrim", rekao je don Grubišić. Kad je riječ o programu saveza, don Grubišić je rekao: "Nećemo lagati, nećemo krasti i zajednički ćemo što pravednije dijeliti – to je naš program u tri izreke."

Na zamolbu novinara da ocijeni etičnost koalicijske vlade, don Grubišić je rekao: "Nikada dovoljno etike i nikada dovoljno morala u životu. Lako je govoriti, ali teško je u djelo provoditi. Živimo u relativiziranju svih vrijednosti, a posebno u relativiziranju ljudske osobe. To nije dobro. Hrvatsko društvo se raslojilo, zavladao je duh 'talibanizma', isključivosti i mržnje. To moramo smanjiti. Ljudi smo s istim problemima, idemo na istu tržnicu, imamo istog liječnika, idemo u istu crkvu, zašto bismo se svađali", poručio je.

Uvjeren da nema uspješnog posla, razvoja maloga i srednjeg poduzetništva ni institucija sustava ili grada bez morala i etičnosti, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra Ivo Bilić rekao je da će mu prvi potez kada osvoji vlast biti inventura poslovanja grada Zadra.

"Najprije ćemo analizirati poslovnu, financijsku i razvojnu situaciju u gradu Zadru. Broj dva je čist start, nakon analize i utvrđivanja stanja. Nema početka, nema rasta i razvoja na osnovama koje su kontaminirane. I treća stvar koju ću napraviti je čista administracija", rekao je Bilić.

Predsjednica zadarskoga SDP-a Ingrid Antičević-Marinović rekla je da su se Zadrani nauživali sebične vlasti koja je često stavljala svoj privatni interes ispred općeg. "Sve svoje intelektualne i moralne snage stavit ćemo u službu razvoja Zadra i ponuditi građanima nadu da je bolje moguće", poručila je Antičević-Marinović.

(Hina) xbarn ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙