FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: PS osudio izjavu odlazeće ministrice

Autor: lfia
LJUBLJANA, 17. ožujka 2013.(Hina) - Stranka slovenske mandatarke Alenke Bratušek osudila je u nedjelju kao neprihvatljivu izjavu Ljudmile Novak, ministrice za dijasporu u odlazećoj vladi Janeza Janše, kojom se sugeriralo da taj resor ne bi smio voditi netko tko je pripadnik manjine.

"Takva izjava ne spada u Sloveniju koja je tolerantna država i članica Europske unije, predstavlja pokušaj diskreditacije i diskriminacije, a protivna je i našem ustavu", navela je u izjavi za javnost Pozitivna Slovenija (PS) koju vodi Bratušek.

Za jedno od pet ministarskih mjesta u novoj vladi o kojoj će parlament glasovati u srijedu ta je stranka kandidirala 32-godišnju komercijalisticu Tinu Komel iz Kopra koja se izjašnjava kao pripadnica talijanske manjine, a bila bi najmlađa ministrica u novoj vladi.

Komentirajući prijedlog da to mjesto zauzme Komel, odlazeća ministrica za dijasporu, inače predsjednica demokršćanski orijentirane stranke Nova Slovenija (NSI), izjavila je u petak da bi taj resor treba voditi netko tko ima jaku nacionalnu svijest i kojemu je Slovenija "u srcu", a ne netko tko je talijanske narodnosti.

(Hina) xfl ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙