FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanska vlada po prvi puta dovršava puni mandat

Autor: akoz
ISLAMABAD, 16. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Izabrana pakistanska vlada u subotu će dovršiti svoj puni petogodišnji mandat kao prva takva u turbulentnoj povijesti te zemlje unatoč talibanskoj pobuni, sektaškim nemirima, nestabilnom gospodarstvu i kroničnim obustavama opskrbe električnom energijom.

Parlament će po zaključenju njegovog mandata biti raspušten u ponoć, reklo je ministarstvo za parlamentarne poslove, a vladu će preuzeti obnašatelji dužnosti do općih izbora koji će se održati u roku od 90 dana.

Premijer Raja Prevez Ašraf treba na dužnosti ostati do imenovanja obnašatelja premijerske dužnosti što bi se moglo dogoditi za nekoliko dana.

Pakistanski mediji istaknuli su povijesni karakter ove predaje vlasti u zemlji poznatoj po političkim potresima i dugim razdobljima vojne vlasti no odlazeću vladu napadaju zbog gospodarskih rezultata i sigurnosnog stanja.

"Po prvi puta u povijesti ove zemlje izabrana vlada je dovršila svoj mandat i u tom se smislu može reći da je ispisana povijest", ističe uvodnik lista The News.

"To je, nažalost, samo forma. Kakav će biti sud povijesti kada će ocjenjivati sadržaj? Neće li se pokazati žalosnom pričom o neuspjehu, neuspjehu naših izabranih čelnika da doista uđu u povijest".

Kritičari vladi zamjeraju da je propustila vrijednu priliku da utvrdi civilnu vlast i pokaže ozbiljnost u rješavanju dugog niza problema kapitalizirajući rijetko razdoblje javnih kritika vojske nakon akcije specijalnih postrojbi vojske SAD-a u kojoj je u Pakistanu 2011. godine ubijen Osama bin Laden.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙