FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolić pozvao bjeloruske gospodarstvenike na ulaganja u Srbiju

Autor: vili
BEOGRAD, 13. ožujka 2013. (Hina) - Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić pozvao je u srijedu bjeloruske gospodarstvenike na ulaganja u Srbiju, ponudivši sebe i svoje prijateljstvo s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom kao jamstvo za sigurnost njihovih investicija i poslovanja, izvijestili su beogradski elektronički mediji iz Bjelorusije, gdje se Nikolić nalazi u službenom posjetu.

Nikolić je na sastanku s bjeloruskim gospodarstvenicima izrazio očekivanje da će prijateljstvo Srbije i zemlje domaćina služiti kao primjer svijetu da prijateljski odnosi vode do dobre i uspješne poslovne suradnje na dobrobit dvije zemlje, navedeno je kasnije i na internetskoj stranici srbijanskog predsjednika.

"Dođite u Srbiju. Neka vam moje riječi, prijateljstvo dvije zemlje i veoma čvrsto prijateljstvo između dvojice predsjednika budu jamstvo za vaše sigurno poslovanje Srbiji. Mi ćemo s naše strane učiniti sve da se u Srbiji osjećate dobro i da vaše investicije budu sigurne i uspješne", istaknuo je Nikolić, ponudivši da će on i njegov ured biti na raspolaganju bjeloruskim investitorima, naveli su beogradski elektronički mediji.

Navodeći kako je sa svojim domaćinom, predsjednikom Lukašenkom, dugo razgovarao o onome što spaja dvije zemlje, a još dulje o "onome što bi ih trebalo spajati u skorijoj budućnosti", Nikolić je istaknuo da se to u najvećoj mjeri odnosi na angažiranje bjeloruskih gospodarstvenika. Navodeći kako su mnogi važni segmenti gospodarstava dviju zemalja "veoma kompatibilni" te da je u Srbiji u tijeku realiziranje velikih projekata cestovne infrastrukture, energetike, poljoprivrede, turizma, Nikolić je pozvao tamošnje gospodarstvenike da sudjeluju u njima nudeći da im Srbija omogući i "pristup veoma važnim tržištima".

Srbijanski predsjednik u veljači je odlikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina i većinu šefova država nastalih od bivših sovjetskih republika pa tako bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka, a pojedini beogradski mediji tom su prilikom primijetili kako je Nikolić odlikovao Lukašenka unatoč činjenici da se bivša srbijanska vlada, tada u tzv. tehničkom mandatu, 8. lipnja 2012. pridružila Europskoj uniji i uvela sankcije Minsku zbog "kršenja humanitarnog i međunarodnog prava".

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙