FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usprkos napetosti na korejskom poluotoku generali igraju golf

Autor: bnov
SEUL, 11. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Južna Koreja otvorila je istragu nakon novinskih informacija o visokim vojnim dužnosnicima koji vikend provode igrajući golf dok je napetost na poluotoku na vrhuncu, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik ureda korejskog predsjednika.

Ured tajnika za civilne poslove smjesta je pokrenuo istragu kako bi se odredilo što se točno dogodilo vezano uz te novinske informacije o terenu za golf", kazao je novinarima glasnogovornik ureda predsjednika Yoon Chang-Jung.

Nekoliko novina izvijestilo je u ponedjeljak da je vojni teren za golf u Seulu vrvio od visokih dužnosnika u subotu i nedjelju, među kojima su bili i generali.

Južna Koreja priprema se trenutačno na eventualnu provokaciju od strane Sjevera koji je objavio završetak primirja potpisana na kraju Korejskog rata 1953. godine te poništenje sporazuma o nenapadanju s Jugom.

Ministarstvo obrane potvrdilo je da je nekoliko generala igralo golf proteklog vikenda, ali je istaknulo da među igračima nije bilo nijednog zapovjednika koji bi zauzimao odlučujući položaj.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙