FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim, London i Atena potvrdili da su taoci u Nigeriji ubijeni

Autor: bcav
RIM, 10. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Sedmorica stranih talaca, koje su nigerijski islamisti oteli s gradilišta prošloga mjeseca, ubijeni su, potvrdili su u nedjelju talijansko, britansko i grčko ministarstvo vanjskih poslova.

Militantna skupina Ansaru povezana s terorističkom mrežom al-Kaidom objavila je u subotu da je ubila taoce otete 7. veljače u državi Bauchi na sjeveru Nigerije, dodajući kako su ubijeni jer su ih nigerijske i britanske snage pokušale osloboditi.

Pokušaj oslobađanja priopćenjima su negirali talijansko, britansko i grčko ministarstvo vanjskih poslova, ali su potvrdili da su taoci ubijeni.

"Naša provjera provedena u suradnji s drugim zemljama navodi nas na zaključak da su vijesti o ubojstvu talaca istinite", stoji u talijanskom priopćenju.

"Naše informacije pokazuju da je grčki državljanin mrtav", navodi se u priopćenju grčkog ministarstva.

Nigerijski militanti oteli su Britanca, Talijana, Grka i po dvojicu sirijskih i libanonskih radnika s gradilišta jedne libanonske tvrtke.

Britanski šef diplomacije William Hague priopćio je da se radi o brutalnom i hladnokrvnom smaknuću za koje odgovornost snose samo teroristi.

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙