FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka industrijska proizvodnja u siječnju stagnirala

Autor: vmom
ZAGREB/BERLIN, 8. ožujka 2013. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Njemačkoj stagnirala je u siječnju na mjesečnoj razini, nakon što je u prosincu uvećana za revidiranih 0,6 posto, pokazali su u petak najnoviji podaci tamošnjeg ministarstva gospodarstva.

Podaci ministarstva pokazali su da je proizvodnja u građevinskom sektoru u siječnju porasla za tri posto, čime je kompenziran pad aktivnosti u segmentu energetske proizvodnje i prerađivačke industrije od 2,3 posto, odnosno 0,2 posto.

Na godišnjoj razini njemačka industrijska proizvodnja smanjila se pak za 1,3 posto, dok je u prosincu smanjena za 0,5 posto prema istom mjesecu godine ranije, pokazuju podaci objavljeni na službenoj stranici ministarstva gospodarstva.

"Na prijelazu 2012. na 2013. industrijska se proizvodnja u cjelini gledano stabilizirala. Trenutno je nešto iznad razina zabilježenih u zaključnom kvartalu 2012.", objavilo je ministarstvo gospodarstva u priopćenju.

Podatak se ipak nadovezuje na niz signala koji ukazuju na nastavljenu slabost vodećeg gospodarstva u eurozoni, nakon što je u zadnjem tromjesečju smanjeno za 0,6 posto.

Dan ranije ministarstvo gospodarstva izvijestilo je o neočekivanom padu industrijskih narudžbi u siječnju, koji najvećim dijelom pripisuju padu inozemnih narudžbi. Nagli pad zabilježen je kod narudžbi iz trgovinskih partnera u eurozoni, a smanjene su i narudžbe iz zemalja izvan eurozone, pokazali su podaci njemačkog ministarstva.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙