FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 6. ožujka

Autor: djan
ZAGREB, 6. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 6. ožujka:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primit će predstavnike Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića).

ZAGREB - Izaslanstvo zastupnika parlamenta Velike Britanije i Sjeverne Irske, koje boravi u radnom posjetu Hrvatskoj, održat će više sastanaka u Hrvatskom saboru (Trg sv. Marka 6). Izaslanstvo će prvo primiti predsjednik Sabora Josip Leko (10 sati, dvorana Ante Starčevića), a zatim će se sastati s članovima Odbora za europske integracije i Odbora za vanjsku politiku (10.45 sati, dvorana Janka Draškovića) nakon čega će predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar i voditelj izaslanstva Lord Dundee dati izjave za medije (11.45 sati). Izaslanstvo će također razgovarati s članovima Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (12 sati, dvorana Janka Draškovića) kao i s članovima Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije (14.45 sati, dvorana Janka Draškovića).

BRUXELLES - Izraelski predsjednik Shimon Peres posjetit će Bruxelles gdje će se sastati s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

VARŠAVA - Sastanak Višegradske skupine (V4) na kojemu će se razmatrati obrambene sposobnosti Europe, a kojemu će nazočiti njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande, održat će se u Varšavi, glavnom gradu Poljske koja je preuzela jednogodišnje predsjedanje Višegradskom skupinom u srpnju prošle godine. Prioriteti njezina predsjedanja su suradnja članica u okviru EU-a, transatlantska i međunarodna suradnja te zapadni Balkan i Istočno partnerstvo. Članice V4 su Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙